Сряда, 17 Април 2024 г.

Шефката на парламента – патрон на конференцията "10 години ЗДОИ" в София

На 6 юли в Силистра се проведе поредният семинар на тема: "Разяснителна кампания за новите стандарти за достъпа до информация", 19-ти от 2008 година насам (засега пред повече от 1 000 души – аудитория). В него участваха близо 50 представители на администрации (област, общини, териториални звена на министерства и др. регионални структури; 13 медии и 15 неправителствени организации).
Председателката на парламента Цецка Цачева ще е патрон на конференцията по случай 10-та годишнина от приемането на Закона за достъп до обществена информация през 2000 т. и променен от законодателния орган 8 години по-късно. Фондация "Програма достъп до информация" организира конференцията под наслов "10 години ЗДОИ. Нови стандарти в областта на достъпа доинформация", която е утре – 26 юли от 14 часа в зала "Александър" на хотел "Радисън" – пл. "Народно събрание" 4. Форумът има и други специални гости: Константин Пенчев, председател на Върховния административен съд, Евтим Костадинов, председател на Комисията по досиетата, Димитър Иванов, директор на Дирекция "Държавна администрация" в Министерски съвет и др.
Фокусът на конференцията са въпросите: "Какво се случи през последните десет години в областта на достъпа до информация? Какъв е опитът на трите власти и гражданското общество? Готова ли е България да се присъедини към Европейската конвенция за достъпа до официални документи?"

Й. Георгиев

Facebook коментари