Сряда, 17 Април 2024 г.

Полицейската хроника в Силистренско за периода 17-20 април

През изминатото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Силистра, са регистрирани следните произшествия:

Силистра
21 овощни дръвчета са откраднати от частна градина в землището на Алфатар. Престъплението е извършено в периода 16-18 април. Образувано е досъдебно производство.

Тутракан
39-годишният К.П. е уличен в унищожаване и повреждане на чуждо имущество. В петък в Главиница той умишлено счупил мобилен телефон и телевизор, собственост на 20-годишен жител на града. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението
Седем пожара са гасили огнеборците през почивните дни в Силистренска област, четири от тях в сухи треви и храсти. При две от произшествията огнеборците са спасили от опожаряване къщи, лозя и овошки край село Калипетрово и три вили край Силистра, които били в непосредствена близост до огнищата.
Повреди в ел.инсталацията са причина за други два пожара – в пекарна в Дулово и в спомагателна постройка в село Ножарево, станали в събота. При първия пожар изгорели около 2 кв.м покривна конструкция, а при втория - 40 кв.м.
Без материални щети се разминал пожар в асансьорна шахта вчера в Силистра. Местни огнеборци загасили горящите отпадъци в шахтата и предотвратили разрастването на пожара.

Информацията е предоставена от ОДМВР - Силистра.

Facebook коментари