Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Полицейската хроника в Силистренско на 17 април

През изминатото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Силистра, са регистрирани следните произшествия:

Силистра
Поредна телефонна измама е станала вчера в Силистра. В престъпната схема попаднала 80-годишна жена, която дала на непознат 2350 лв., вярвайки, че заплаща "златен пирон" за счупения крайник на неин родственик. Отново полицията предупреждава: Бъдете изключително внимателни към телефонни обаждания, в които ви искат пари за скъпо лечение, за освобождаване от ареста, за колет от чужбина или по какъвто и да било друг повод. В никакъв случай не давайте пари на непознати, преди да се свържете с близките си или с полицията. Жертви на телефонните измамници стават предимно хора от третата възраст – затова ги предупредете за съществуващата опасност.
За хулиганска проява бързо производство е започнато срещу Д.К. (37 г.). Снощи в Силистра той се държал непристойно в питейно заведение, което наложило намесата на полицейски служители. Мъжът продължил с ругатни и закани и към служителите на реда. Бил отведен в районното управление, а срещу него започнато бързо производство.

Дулово
Домакинство, присъединено неправомерно към водоснабдителната мрежа, е установено при проверка в село Межден вчера. Срещу собственика - Н.В. (51 г.), е започнато бързо производство.
Дървосекач (47 г.) е пострадал в землището на село Черник на 15 април. Човекът бил притиснат от дърво и получил средна телесна повреда. Настанен е за лечение в болнично заведение. Образувано е досъдебно производство.

Информацията е предоставена от ОДМВР - Силистра.

Facebook коментари