Сряда, 17 Април 2024 г.

Полицейската хроника в Силистренско за периода 09-14 април

През изминатото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Силистра, са регистрирани следните произшествия:

Силистра
79-годишна жена от Алфатар е дала 3000 лв. на непознат за несъществуващ колет от чужбина. Поредната телефонна измама е станала в последните дни на март. Жената получила обаждане, че внукът й е изпратил от чужбина колет със скъпи лекарства, но за да бъде освободен от митницата трябва да заплати такса. Така тя дала сумата от 3000 лв. на непознат мъж, който я посетил в дома й, след което дни наред напразно чакала пратката. Образувано е досъдебно производство.
Водач в нетрезво състояние е установен при проверка в село Средище. А.П. (20 г.) управлявал лек автомобил "Опел Корса" с концентрация на алкохол 2.59 промила, отчетени с дрегер. Срещу него е започнато бързо производство.

Дулово
Хаспел е бил откраднат от бивша кланица в птицекомбинат в село Межден. Нанесената щета е за около 400 лв. Образувано е досъдебно производство.

Тутракан
49-годишен мъж е пропаднал с колата си "Опел" в дере между селата Стефан Караджа и Осен в неделя около 19.40 часа. Получил е фрактура на три ребра и лява подбедрица, няма опасност за живота му. В изваждането на автомобила е участвал екип на тутраканската противопожарна служба. Случаят се изяснява от служители на РУ-Тутракан.
26-годишният Д.К. е установен да шофира след употреба на алкохол. Той бил засечен на 12 април в Главиница зад волана на лек автомобил "Рено Туинго". Алкохолната му проба с дрегер отчела 1.56 промила. Започнато е бързо производство.

Пожарна безопасност и защита на населението
31 произшествия са обслужили екипите на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистренска област през четирите почивни дни.
В Тутракан от неизправен комин се запалил покрив на къща, при което изгорели около 4 кв.м каратаван и се опушили 20 кв. м стени.
Щети са нанесени и при пожар в село Добруджанка, възникнал след неправилна работа с открит огън. Изгоряло имущество, но е спасена жилищна сграда.
Без материални щети се разминали 23 пожара, предимно в сухи треви и храсти. Причината е небрежна работа с открит огън. Екипи на пожарната са загасили огнищата и са спасили повече от 400 дка гори и жилищна сгради в покрайнините на селата.
Огнеборци и спасител са участвали в ликвидиране на последиците от различни произшествия в 6 случая. Отстранени са опасни за минувачите предмети от покриви и фасади на сгради, изтеглен е катастрофирал автомобил и оказано е съдействие за отключване на апартамент с включена готварска печка. Осъществено е дежурство на специализиран автомобил с екип огнеборци в района на църквата в Силистра в нощта на Великден.

Информацията е предоставена от ОДМВР - Силистра.

Facebook коментари