Петък, 23 Февруари 2024 г.

Полицейската хроника в Силистренско на 9 април

През изминатото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Силистра, са регистрирани следните произшествия:

Силистра
85-годишна жена от село Калипетрово е поредната жертва на телефонните измамници. На 27 март тя получила обаждане на стационарния си телефон, че внукът й е изпратил колет от чужбина със скъпоструващи лекарства, който е задържан на митницата. За да освободи колета, жената трябвало да заплати 6000 лв. Тя не разполагала със сумата, но дала наличните си 2000 лв. на куриер, който пристигнал в селото. След като няколко дни напразно чакала да получи колета, възрастната жена разбрала, че е измамена.
През поредицата празнични и почивни дни, когато много хора ще пътуват или очакват да им гостуват близките им, е твърде вероятно да се активизират телефонните измамници. Най-популярни са сценариите за изпаднали в беда роднини, но са възможни и други престъпни схеми.
Най-често в мрежите на измамниците попадат възрастни хора, затова ги предупредете за съществуващата опасност, за пореден път призовават от полицията.
Не се доверявайте без насрещна проверка на телефонни обаждания, придружени с искане на пари. По никакъв повод не давайте пари на непознати хора, при всяко съмнение търсете помощ от полицията на тел.112.

Информацията е предоставена от ОДМВР - Силистра.

Facebook коментари