Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Полицейската хроника в Силистренско на 7 април

През изминатото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Силистра, са регистрирани следните произшествия:

Силистра
Нова телефонна измама е регистрирана вчера. Познатата схема – за болен роднина, нуждаещ се от пари за скъпо лечение, била приложена този път спрямо 79-годишна жена от село Поляна. Тя повярвала на чутото по домашния си телефон и доброволно предала на непознат 1500 лв., убедена, че помага на близкия си. Полицията се обръща към гражданите: Разговаряйте с възрастните си роднини. Обяснете им за съществуващата опасност да станат жертва на телефонни измамници. Предупредете ги да не дават пари на непознати, преди да са свържат с някой от семейството или с полицията на тел.112.
43-годишният Е.М. е задържан по подозрение в извършване на грабеж. Вчера около 17.30 часа в областния град той отнел със сила 764 лв. и мобилен телефон от 35-годишен силистренец. Според първоначалната информация, причина за инцидента са неуредени финансови отношения между двамата. Случаят се изяснява, образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението
Пожар в комин на ресторант в Силистра е загасен вчера от екип на местната противопожарна служба. Произшествието е станало около 17.50 часа. Няма материални загуби.
Обществена сграда е отводнена вчера от служители на РСПБЗН-Дулово. Наводнението е вследствие на падналия дъжд.

Информацията е предоставена от ОДМВР - Силистра.

Facebook коментари