Неделя, 26 Май 2024 г.

Отново ще отбележим Международния ден на ромите с детски празник "Слънцето свети за всички"

На 8 април 2015 г. /сряда/ в село Бабук с начало 10:00 часа ще се проведе детски празник "Слънцето свети за всички", посветен на приятелството и отбелязване на 8 април -Международен ден на ромите ще се проведе. Празникът се организира от Община Силистра, Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра, Кметство Бабук и Народно читалище "Дочо Михайлов" - село Бабук.

В програмата ще участват самодейни групи към НЧ "Дочо Михайлов", деца от ЦДГ "Здравец" в с. Бабук, както и ученици от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – село Калипетрово. Участниците ще представят стихове на ромски и български език, песни и танци, характерни за ромската етническа група.

На 8 април през 1971 година в Лондон, Великобритания e проведен Първият световен ромски конгрес на организацията Романи Юнион. Тогава се приема знаме, химн и световен ден на ромите. В съответствие със свободата и демократичните ценности на страната ни, на този ден всички граждани изразяват своята толерантност и уважение към ромската общност.

Facebook коментари