Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Опел със силистренска регистрация, в който пътувало семейство с две деца за морето участва в пътно меле

Две семейства с деца от Плевен и Силистра и 40 лекари от Варна, пътуващи с автобус за семинар в Македония, оцеляха в пътно меле край шуменското село Белокопитово. Инцидентът станал около 9,10 часа днес на главния път Русе –Варна, уточниха от ОД на МВР-Шумен. Хората са в ужас от преживяното, но пострадали няма.
Мелето от камиони и автомобили е предизвикано най-вероятно от повреда на камион, собственост на разградската фирма "Амета". Возилото било пълно с живи бройлери, които е трябвало да бъдат откарани до птицекланницата в индустриалната зона на Разград.

Спирачките на машината внезапно отказали, а камионът се блъснал в опел със силистренска регистрация, в който пътувало семейство с две деца за морето. Веднага след това последвал удар на камиона в насрещнодвижещ се ТИР, пълен догоре със зърно. От сблъсъка пшеницата се разпиляла по асфалта, но камионът с пилетата се блъснал и в автобуса на лекарите, движещ се след ТИР-а.

Още един опел, с плевенско семейство с деца, успял да блъсне возилото без спирачки, а в мелето попаднал и микробус с русенска регистрация.

Общо седем автомобила са с щети от катастрофата. Фамилиите от Силистра и Плевен били тръгнали с децата си за почивка край морето. От ОД на МВР-Шумен разположиха дежурни екипи от пътни полицаи по трасето на катастрофиралите автомобили. Пътят не беше затворен, а разпиляното по асфалта зърно-прибрано.

Facebook коментари