Петък, 23 Февруари 2024 г.

Приключиха състезанията по шах-мат, тенис на маса и баскетбол в поредния кръг от Общинските спортни състезания в Силистра

Приключиха състезанията по шах-мат, тенис на маса и баскетбол в поредния кръг от Общинските спортни състезания в Силистра. Той се организира и провежда от Дирекция "Хуманитарни дейности" при Община Силистра и спортните клубове по вид спорт. Игрите са в 3 възрастови групи, в 4 етапа: общински, областни, зонални и финал.

Класирането в Общинските състезания е отборно. Ето и резултатите :

В шах турнирът участваха 7 отбора то 7 училища. При 5-7 клас победители са у-ще "Отец Паисий". В категория 8-10 клас в същата дисциплина призът печели ПМГ "Св. Климент Охридски". В 8 отбора, 11 училища се състезаваха по тенис на маса. Класирането отличи на първо място 5-7 клас – момичета учениците от СОУ "Н. Вапцаров", и момчетата от ОУ "Иван Вазов". Девойките от ЕГ "Пейо Яворов" от 8-10 клас станаха първи по тенис на маса, а сред младежите първото място е за ПГСУАУ "А. Буров".

В три възрастови групи се състезаваха баскетболистите, първи са при 5-7 клас момичета и момчета учениците от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" . При 8-10 клас, при девойките първи са СОУ "Н. Вапцаров", а при младежите ПГМТ "В. Комаров". Сред 11-12 клас при девойките и юношите победата е за ПМГ "Св. Климент Охридски".

Класиралите се от I до III място отбори във всички спортове, възрастови групи и пол ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди: топки, хилки и тихи игри.
Първенците придобиват право за участие в Областните състезание - втори етап.
Продължава надпреварата по волейбол, футбол и лека атлетика.

Facebook коментари