Вторник, 21 Март 2023 г.

С К А Н Д А Л !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Общински съветник и крупен животновъд "лапат" 33 000 лв от евросубсидиите - 50 на 50

Ескалирането на напрежението, предизвикано от решение на Общински съвет-Силистра, през последните две седмици достигна своя връх с избухването на корупционен скандал.

"Кворум Силистра" припомня хронологията на скандала:
Решението на Общинския съвет в Силистра относно предоставяне ползването на общински мери и пасища за 2010г, взето на 29.04.2010г предизвика брожение сред населението на засегнатите населени места.Внесените в последния момент промени в предложението на общината, а също така и на самата сесия предизвикаха скандал за лобизъм и скрит протекционизъм. Заради несправедливо разпределение на общинските мери, непрекъснато валят жалби от фермери. Хората вече търсят правата си и чрез съда. Младен Енев има ферма с над 650 животни в землището на силистренското село Йорданово. В продължение на три години е стопанисвал 550 дка общински мери и пасища. Сега, освен че трябва да се раздели с поддържаните от него площи, получава 2 пъти по-малко земя, въпреки че отглежда най-много жинотни в селото. Подобна е ситуацията и в останалите населени места. Нещо повече – пасищата се отнемат от местните животновъди и се прехвърлят в съседни села с мотива, че крупни фермери имали нужда от тях. В основата на екскалиращото недоволство сред фермери и кметове е решение на силистренските старейшини за разпределение на близо 2 000 дка общински мери и пасища за следващата 1 година.
>Миналата седмица телевизия Север излъчи репортаж по случая.
>
>По информация на "Кворум Силистра" общински съветник, с неограничено влияние в мнозинството на Общинския съвет-Силистра и известен със страстта си към чашката, влязъл в корупционна схема с "крупен" животновъд , според която съветника осигурил огромни площи от разпределяните общинските мери на съответния "бизнесмен" срещу 50% от очакваните евросубсидии за единно плащане на площ.

Facebook коментари