Понеделник, 02 Октомври 2023 г.

ОТ 26 ЮЛИ "СИНЯ ЗОНА" В СИЛИСТРА

От 26 юли в Силистра ще започне да действа част от "Синята зона" за кратковременно платено паркиране, съобщиха от община Силистра. Тя обхваща участъка от светофарите в района на общинския съвет до областната управа (ул. "Симеон Велики в отсечката от кръстовището с ул. "Хаджи Димитър" до кръстовището с ул. "Добруджа" и ул. "Добруджа" от кръстовището със "Симеон Велики" до кръстовището с ул. "Д-р Петър Вичев".
В този район от двете страни на улиците шофьорите на леки автомобили, микробуси до 12 седящи места и товарни коли до 3,5 тона ще могат паркират, но само срещу заплащане. Таксуването ще става по три начина: чрез паркинг автомати, с есемеси на тел. 1386 за всички оператори или чрез закупуване на талони от служителите в "Синята зона". Цената на талон е 1 лев (с ДДС) за 1 час. Максималния престой е до 3 часа.
Три паркинг автомата са монтирани в района. Предвиден е гратисен период от десетина дни, в който няма да се наказват некоректни шофьори. Таксуването ще се следи от служителите на Гражданско дружество "Синя зона" с помощта на четящи устройства.
"Синята зона" е елемент от организацията на движение на територията на община Силистра, утвърдена от общинския съвет с решение. Прилагаме отделна подробна карта на "Синя зона"

Facebook коментари