Сряда, 28 Септември 2022 г.

Коледарски танц на Ансамбъл "Силистра" - поздрав за участниците в бала на Ротари клуб - Силистра

В Силистра местният Ротари клуб проведе 19-я си бал през последните 10 години. Коледното празненство бе с благотворителна цел и в него от поканените стотина души участваха повече от половината – бизнесмени и общественици. Приходите - от отстъпка в кувертите, от коледна томбола и търгове с най-различно съдържание, включително специално подготвени предмети със символите на клуба, вкл. с изображение на икона на патрона му св. Димитър. В програмата бяха включени коледарите от ансамбъл "Силистра" при Народно читалище "Доростол" - главен худ. р-л Тихомир Лефтеров, председател - Маргарита Любомирова; певецът Йордан Марков, Вокална студия "Мегатон" и др. изпълнители.
"И тази година адресът на нашата благотворителност бе важен и е част от една институция – Многопрофилната болница в Силистра, която има необходимост от подкрепа, независимо че е държавна по своя устав. Конкретно става дума за осъществяване но нови моменти в ремонтните дейности в отделение "Вътрешни болести" с началник д-р Стоян Киров, член на Ротари клуб – Силистра", заяви Георги Иванов, президент на Ротари клуб – Силистра за ротарианската 2014-2015 г.
В отминалото лято с подкрепата на ръководството на болницата и със съдействието на приятели от ротарианския клуб са започнали подобрения в бита на отделението. В името на това то да придобие необходимия вид, за което са необходими средства. Силистренската болница е една от малкото в страната от т.нар. павилионен тип, т.е. отделенията в нея са в отделни сгради, което затруднява движението на пациентите, отоплението на помещенията и администрирането на дейността.
През последните години на няколко пъти Ротари клуб – Силистра е имал различни възможности да съдейства на ръководството на болницата, за да участва в подобряването на условията за труд и лечение. В тазгодишната лепта отделно с конкретни дарения участваха Лайcнс клуб, кметът на общината д-р Юлиян Найденов, някогашен директор на МБАЛ-Силистра, областният управител Стоян Бонев и др. Началник на отделението – адресат на ротарианската благотворителност, е д-р Стоян Киров, член на Ротари клуб – Силистра. В екипа му са 6 лекари с различни специалности.

Facebook коментари