Вторник, 01 Декември 2020 г.

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Силистра се срещнаха с жители на Ситовските села Добротица и Попина

Милена Дамянова заедно с кандидатите за народни представители Мария Димитрова и Стефан Господинов отговориха на множество въпроси, свързани с предизборната кампания и приоритетите на ПП ГЕРБ. Те помолиха жителите на Попина и Добротица за подкрепа на 5 октомври, за да бъде изведена страната на европейския път за развитие.
«Един от най-големите позитиви на листата на ПП ГЕРБ е, че всички ние сме хора, които сме родени тук, от региона и познаваме добре проблемите на област Силистра. Програмата не съдържа гръмки обещания, но тя е реалистична и съдържа конкретни мерки и политики, с които да направим нашата държава по-стабилна и всички ние да живеем по-добре в нея», каза Милена Дамянова, водач на листата от кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ-Силистра. «Ние искаме сигурност и спокойствие, за да можем да дадем бъдеще на нашите деца тук, в Силистра, в региона. Предвидили сме в нашата програма мерки за подкрепа на учителите, за да имат квалификацията да работят и в смесени класове, както е във вашето училище. Предвидили сме продължаване на финансирането на целодневната организация в училище, така че да подпомогнем малките училища и училищата в малките населени места», посочи Дамянова.
Тя допълни, че и в сферата на здравеопазването трябва да се случат реформи, които да подобрят болничните и извънболнични процедури, така че и лекари, и пациенти да бъдат удовлетворени. «За да задържим младите хора в региона, ни е необходима добра бизнес среда, която да привлича външни инвеститори, които да създават работни места. Затова ние ще работим за построяването на Дунав мост при Силистра», каза водачът на листата.
Кандидатът за народен представител д-р Мария Димитрова подчерта, че в името на българските граждани и бъдещите поколения трябва бързо и категорично да тръгнем по единствения правилен път напред – реформи и решителни действия за промяна в проблемните обществени сектори на всички нива – образование, здравеопазване и други.
Областният координатор на партията и кандидат за народен представител Стефан Господинов се обърна към жителите на Добротица и Попина с думите: "ГЕРБ управлява в условията на тежка финансова и икономическа криза. Въпреки това ние се опитахме да стабилизираме България. Ние искаме да имаме нов тип управление и нов тип политически морал". Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ заплатите на министри и депутати бяха замразени, а още в първите дни на кабинета "Орешарски" парламентарната група на ГЕРБ изрази остър протест срещу индексирането на депутатските заплати. "Моля ви, не забравяйте, че тези, които управляваха в последната година и половина, изтеглиха повече от 3 милиарда лева кредити. Следващото правителство, което и да е то, ще има изключително тежка задача. Аз съм оптимист, че ГЕРБ ще състави правителство. Ние няма да ви даваме гръмки обещания и непостижими перспективи. Призовавам ви да гласувате отговорно на 5 октомври с бюлетина №9".

Facebook коментари