Вторник, 01 Декември 2020 г.

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Силистра се срещнаха с жители на село Бабук

Продължават срещите на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Силистра с жители на селата от добруджанската община. Водачът на листата Милена Дамянова и кандидатите Мария Димитрова, Стефан Господинов и Денка Михайлова посетиха силистренското село Бабук, придружени от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и общинските съветници д-р Константин Попов и Денислав Димитров.
Пред жителите на селото Милена Дамянова каза, че постигането на стабилност е основна задача в управленската програма на ГЕРБ. "Стабилността е гаранция за по-добър живот и сигурност за всички. Доходите могат да се повишават, но те зависят от това, което произвеждаме. Затова ние от ГЕРБ ще работим за икономическо развитие. За нашия регион вече е осигурена подкрепата и на нашите евродепутати за изграждането на Дунав мост при Силистра-Кълъраш", каза Дамянова.
Д-р Мария Димитрова, кандидат за народен представител, обясни на жителите на Бабук, че в сферата на здравеопазването са необходими реформи, но те ще бъдат прилагани само след широк обществен дебат.
"Реформите са пътят към стабилизиране", каза областният координатор на партията и кандидат за народен представител Стефан Господинов. "Стабилността изисква работещи институции, развиваща се икономика, силно гражданско общество и активни граждани. Затова ние сме тук, за да чуем вашите проблеми и да съобразим нашите действия с вашите реални искания", каза още Господинов.
Кандидатът за народен представител Денка Михайлова благодари на жителите на Бабук за подкрепата на евровота и припомни, че при предишна среща представителите на ПП ГЕРБ са поели ангажимент да дарят на пенсионерския клуб в селото климатик. "Това е нещо малко, но е пример за това, че когато ние от ГЕРБ обещаем, го изпълняваме", каза Михайлова.
Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов припомни, че общината все още страда от наследения дефицит, а правителството "Орешарски" разпредели над 500 млн. лева за българските общини без ясен критерий, като от общината само две населени места – Йорданово и Брадвари – получиха финансиране за асфалтиране на улици.
Жителите на Бабук поставиха въпроса за високата безработица в селото и помолиха за помощ в намирането на пазари за земеделска продукция.

Facebook коментари