Сряда, 02 Декември 2020 г.

Кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ-Силистра бяха гости на официалното откриване на новата сграда на ОУ "Васил Априлов" в с. Голеш

Водачът на листата на ПП ГЕРБ в Силистра Милена Дамянова и народните представители Стефан Господинов и Димитър Димитров бяха гости на официалното откриване на новопостроената сграда на Основно училище "Васил Априлов" в Кайнарджанското село Голеш. Милена Дамянова подари на училището Правописен речник на българския език, издаден от Българската академия на науките. Речникът представя лексикалното богатство на българския език в неговото разнообразие.
Припомняме, че строежът на сградата е започнат през далечната 1982 година, като обектът е замразен поради липса на средства. Обучаващите се повече от 200 деца бяха разпръснати в пет сгради, в това число читалище, общежитие и др. През 2012 година със съдействието на Милена Дамянова, тогава заместник-министър на образованието в кабинета Борисов и депутатът Стефан Господинов, както и с непрекъснато полаганите усилия от страна на кметското ръководство на община Кайнарджа, бяха отпуснати над 2.5 милиона лева от държавния бюджет за довършване на строителството. Благодарност към кабинета Борисов за оказаното съдействие изказа кметът на община Кайнарджа Любен Сивев.
Така, след повече от три десетилетия, училището посреща новата учебна година в нова и модернизирана сграда.
Лентата на тържественото откриване прерязаха служебният министър-председател на България проф. Георги Близнашки, служебният министър на образованието и науката доц. Румяна Коларова и кметът на община Кайнарджа Любен Сивев.

Facebook коментари