Сряда, 02 Декември 2020 г.

Милена Дамянова, водач на листата в Силистра: Ще работим с факти, числа и проекти

Водачът на листата с кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ в Силистра Милена Дамянова представи приоритетите на партията за развитие на региона пред журналисти в града.
"Всички ние от отбора на ГЕРБ в 20 МИР-Силистра сме родени и отраснали тук. Ние познаваме добре проблемите на областта и ще търсим най-добрите им разрешения. Ще водим позитивна кампания и ще работим с факти, числа и проекти. Ние няма да си служим с популистки обещания", каза Милена Дамянова.
Тя допълни, че основните пътни артерии – към Русе, Добрич, Шумен, Разград бяха рехабилитирани по време на управлението на ГЕРБ. "Това са пътища, които не бяха ремонтирани с десетилетия. Що се отнася до големите инфраструктурни проекти, ние ще настояваме Дунав мост III да бъде построен при Силистра-Кълъраш, защото това е начинът да бъде стабилизиран икономически целият регион", каза още Дамянова.
За своя лична кауза Милена Дамянова посочи развитието на българското образование. Тя напомни, че на 15 септември учебната година за ОУ "Васил Априлов", с. Голеш ще започне в обновена сграда. Нейното строителство е започнало в далечната 1982 г., но пари за него осигури кабинетът "Борисов".
Като друг основен приоритет за развитието на област Силистра Дамянова посочи превръщането на археологическите обекти в региона в туристически атракции. Тя бе категорична, че Силистра трябва да се превърне в туристически център, защото древната й история и дадености са достатъчна предпоставка за това.
Водачът на силистренската листа на ПП ГЕРБ допълни, че създаването на общинска полиция и осигуряване безопасността на населението в малките населени места е залегнало в управленската програма на партията. В програмата са предвидени и проекти за енергийна ефективност и саниране на панелните жилища в българските градове.
Вторият в листата Алтимир Адамов поясни, че приоритетите за област Силистра ще бъдат допълвани след срещите с граждани.
Областният координатор на ПП ГЕРБ-Силистра и кандидат за народен представител Стефан Господинов подчерта, че дългоочакваната от силистренци газификация на града вече е факт. "Тръбата стигна в Промишлената зона, продължава полагането на тръби", каза Господинов. Той подчерта, че за област Силистра основни проблеми остават демографският и високата безработица. "Тук могат да се реализират проекти и в областта на екоземеделието и в тази посока следва да се работи", каза още Господинов.
Денка Михайлова, пета в листата на ГЕРБ в Силистра, подчерта, че партията ще търси мнението на гражданите, за да съобрази приоритетите за развитие на региона.


Емил Радев: Групата евродепутати от ЕНП/ГЕРБ подкрепя строежа на Дунав мост III при Силистра-Кълъраш

Гост на представянето на листата на ПП ГЕРБ в Силистра бе евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. "За мен е чест да стоя с тези хора, кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ в Силистра. Те могат да защитават каузи. Те се бориха за инфраструктурните проекти, за образованието, за запазването на общинските болници", каза Емил Радев.
Той подчерта, че благодарение на инициативата на народния представител от 42-то Народно събрание Стефан Господинов до групата евродепутати от ЕНП/ГЕРБ е достигнала информацията за необходимостта от европейска подкрепа за строежа на третия дунавски мост при Силистра-Кълъраш. "Моите колеги и аз приехме декларация за подкрепа строежа на моста именно тук", категоричен бе Емил Радев.

Facebook коментари