Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Полицай нападна лекар в силистренската болница

Полицейски служител нападна лекар от Спешното отделение в Силистра. Д-р Славов не е пострадал тежко заради бързата си реакция, но вече е подал молба за напускане. От Областната болница и Лекарския съюз настояват за най-строго наказание, включително и търсене на дисциплинарна отговорност на полицая, който е надзирател в местната служба за изпълнение на наказанията.

Ситуацията в болницата става изключително напрегната, когато агресивно настроен мъж влиза в отделението, настоявайки съпругата му спешно да бъде приета.

"Няма как да я приемем с болки в кръста, състоянието и не беше въобще тежко", разказва д-р Васил Славов – кардиолог, дежурен лекар.

Въпреки това на жената е оказана необходимата помощ. Съпругът й обаче става още по-груб и едва не се стига да физическа саморазправа.

"Успях да го изтикам от залата без физическа сила, въпреки че рискувах себе си, той можеше да ме нападне всеки един момент, радвам се че се размина без физически конфликт, но просто беше на косъм", сподели д-р Васил Славов.

Поведението на служителя на реда предизвика гневните реакции на лекарското съсловие.

"Подобен род действия трябва да бъдат криминализирани, крайно време е и да има много сериозни последствия", категоричен е д-р Теодор Иванов – председател на БЛС-Силистра.

По случая вече работи и Областната служба за изпълнение на наказанията.

"Да, служителят е наш – Нивелин Неделчев – полицай, надзирател в сектор арести, съобразно резултатите от проверката ще предприемем действия, които по Закона за МВР са търсене на дисциплинарна отговорност", каза Стефан Великов– началник на Областна служба изтърпяване на наказанията-Силистра.

В същото време Спешното отделение в Силистра остана без още един лекар. Доктор Славов е подал молба за напускане.

Източник: bnt.bg

Facebook коментари