Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Тържествено закриване на учебната година в ПГМТ "Владимир Комаров"

Време е …. Време е и тази учебна година да си иде. За едни първа, за други – последна. Колко бързо лети времето – безспир, затаило дъх, неуморно вперило поглед в бъдещето – бърза ли, бърза …. Сякаш за миг се търкулват годините…
И много, и малко лета. Но достатъчно за всеки от нас, а и всички заедно да направим равносметка на стореното, да сложим на везните амбиции и получени знания, да погледнем за последно назад – в миналото и гордо да продължим напред.
Ние сме едно от най-успешните училища в областта. Успехите се превръщат в традиция за нас. През последните години го доказваме с реализираните от нас проекти и други инициативи. Последният учебен ден донесе заслужени похвали и награди на всички ученици, които се включиха в организираните олимпиади, състезания, спортни турнири и други дейности през учебната година в училището. А те са много:
 Състезание по приложна електроника "Мога и зная как". Отборът ни зае 4-то място в Регионалния кръг на състезанието, което се проведе в ТУ-Варна. Участници от ПГМТ "Владимир Комаров" бяха Павел Гочев от 11 а клас и Кристиян Жечков от 12 а клас.
 Отборът на ПГМТ"Вл.Комаров" стана шампион на Областния турнир по мини футбол.
 На Областното състезание"Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" нашият отбор зае първо място, а на Националния кръг на състезанието се класира в "Топ 10" сред 28 отбора участници.
 Иван Красимиров Александров от 11а получи втора награда на XV национален конкурс "Космосът-настояще и бъдеще на човечеството". И отново Иван в националния конкурс за младежки проекти под надслов "Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти" зае ІІІ-то място за проекта "ЕКОДВОР - 2".
 Джан Мехмедов от 8а клас се класира на 2 място в математическото състезание "Европейско кенгуру".
 Иван Валентинов от 9б клас донесе много награди в областта на изобразителното изкуство. В конкурса " Тютюнопушене – модерно или вредно!?" негова рисунка – комикс е класирана на 3 място, а в конкурса за изработване на макети на птици, обитаващи биосферен резерват "Сребърна" – 3 място. Блестящо бе и представянето му в конкурса за комикс, приказка, разказ и есе по превенция на зависимости, в който заедно с Берке Юзел от 9б клас заеха съответно 2 и 3 място.
 С призови места сме на "Цветната олимпиада":
Български език и литература:
9 клас – Деян Иванов Николов – 1 място
10 клас – Ренел Ергюн Февзи – 1 място
Информационни технологии:
9 клас – Любослав Красимиров Лечев – поощрителна награда
Английски език:
9клас – Драгомир Неделчев Неделчев – поощрителна награда
 Положихме началото на градски турнир по електронни спортове "League of Legends".
 Александър Александров, Любослав Лечев, Галин Руменов, Гален Атанасов, Дамян Петров от 9б клас и Сашко Илиев от 10а клас изработиха оригинални предмети от отпадъчни материали от р. Дунав , с които се представиха в конкурса Danube Art Master и бяха отличени от международно жури.
 Да не забравим и спортистите : Светослав Славов – 2 златни медала , Християн Христов – сребърен медал от национално първенство по карате; Тунджай Расим от 9в клас завоюва бронзов медал на 44 турнир по свободна борба "Млади данколовци" в категория 58 кг , кадети.
 Браво и на онези 15 момчета, които не допуснаха отсъствия през учебната година и бяха наградени в класацията "Бъди в час".
Директорът на ПГМТ "Владимир Комаров" инж. П. Георгиева поздрави учениците и обяви победителите в класациите "Клас на годината" и "Учител на годината". Носители на отличията тази година са: 9а клас и госпожа Йолита Мичкова.
За доброто ни настроение се погрижи балет "Аксел"!
Днешният ден утре ще е спомен. Спомените са хубаво нещо, но по-важни са мечтите. Не се отказвайте от тях, защото мечтите са вашите криле. Вървете напред смело и решително. Всеки ден си казвайте:"Аз искам и мога!" Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте!
Весела ваканция! И не забравяйте да се забавлявате!

Facebook коментари