Сряда, 17 Април 2024 г.

Стрийтбол на площада в Силистра по проект "Като игра"

Ученическият парламент разработи проект в партньорство с Доброволчески клуб «365» при ПГСУАУ «Атанас Буров» и БМЧК. Финасовата подкрепа е на Община Силистра по конкурсна сесия «Младежта срещу насилието и наркотиците». По проекта се реализираха редица дейности, насочени към проблема «трафик на хора».
Предстои провеждане на състезание по стрийтбол на 12 юни от 16.00 ч. на площад "Свобода". При заявено желание за участие то ще се проведе в 2 възрастови групи - 12-15 г. и 16-19 г. Състезанието ще бъде съпътствано от фотоизложба, която показва страни от организираната престъпност, проституцията, сексуалната и детска експлоатация, принудителен труд, и принудително подчинение. Фотосите са предоставени от Международната фондация "Кампания А21", с чието съдействие са организирани и част от дейностите по проекта.
Целта на дейностите е да заострят вниманието на младите хора, те да вземат активно участие в разпространението на информация за предпазване и посочване на примери за разрешаване на проблемите с трафика на хора.
Трафикът на хора е една от най-сериозните форми на потъпкване на основните човешки права!

Facebook коментари