Четвъртък, 02 Февруари 2023 г.

Координираме с комшиите съвместно пръскане срещу комари на 20-27 юли

Румъния се включва в общата обработка на площите около река Дунав срещу комарите. Готовността на Северната ни съседка подвърди в писмо до областния управител д-р Владимир Янков и до колегите му с отношение към проблема, директорът на ГД "Гражданска защита" – комисар Стефко Бурджиев.
Комисар Бурджиев уведомява също, че периодът 20-27 юли 2010 г. е окончателен за съвместно третиране на площите по поречието на Дунав.
Директорът на ГД "Гражданска защита" подчертава още веднъж "изключителната загриженост на Вицепремиера и Министър на вътрешните работи по отношение на координацията, и най-вече – контрола, в т.ч. контрола на място, във всички етапи на осъществяване на тези дейности – законосъобразния подбор на подходящите изпълнители, икономическата целесъобразност на дейностите и отчета на изразходваните финансови средства."
Припомням, че със заповед на областния управител д-р Владимир Янков бе сформирана работна група, която координира подготовката и изпълнението на тези дейности. В заповедта си, д-р Янков посочи ангажимента си лично да осъществява контрол по изпълнението им

Facebook коментари