Събота, 20 Юли 2024 г.

250 служители на МВР ангажирани с охраната на изборите за членове на Европейския парламент в Силистренска област

Сигналите за нарушения – на тел.112 и на откритата денонощна линия в МВР на тел. 02 982 22 32.
Оперативен щаб, оглавяван от директора на ОДМВР-Силистра гл.инспектор Кристиян Петров, ще ръководи дейностите по обезпечаване на сигурността и обществения ред в областта по време на изборите за членове на Европейския парламент. В областната дирекция са предприети необходимите мерки, за да се гарантира свободното упражняване на избирателните права на гражданите и да се реагира бързо в рамките на закона срещу евентуални нарушения в изборния ден.
250 полицаи, пожарникари и служители на Гранична и Транспортна полиция са ангажирани пряко с охраната на изборния процес за членове на Европейския парламент в Силистренска област. Във всички места за гласуване са извършени охранителни обследвания и проверки за пожарната обезопасеност, за да се избегнат излишни рискове. Договорени са начините за взаимодействие с прокуратурата, с районната и секционните избирателни комисии.
Обезпечена е охраната на местата за гласуване и за съхраняване на бюлетините и са набелязани маршрутите за придвижване на автомобилите, с които ще се превозват изборните книжа.
За да могат гражданите с изгубени или откраднати лични карти, както и тези, чиито заявления са в процес на обработка да упражнят правото си на глас, паспортните гишета ще работят на 24 май от 08.30 до 17.30 часа и на 25 май от 08.00 до 18.30 часа, като искания за издаване на удостоверения за гласуване през втория ден ще се приемат до 17.00 часа.
Полицейски екипи на ОДМВР-Силистра ще бъдат в готовност да реагират на всеки сигнал за престъпление или нарушение на изборния процес. Телефонът за връзка е 112. Сигнали за нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес, могат да се подават и на денонощната открита линия в Министерството на вътрешните работи на тел. 02 982 22 32, факс 02 982 56 46 и е-mail izbor@mvr.bg.

Информацията е предоставена от ОДМВР - Силистра.

Facebook коментари