Сряда, 10 Август 2022 г.

Възпитаници на Детска полицейска академия посетиха ОДМВР - Силистра

Четиридесет и петима шестокласници – членове на Детска полицейска академия, от Алфатар и селата Иширково и Кайнарджа днес бяха на посещение в ОДМВР-Силистра. Визитата е включена в програмата им като възможност на живо да се запознаят с полицейската дейност и да разберат как функционира системата за вътрешна сигурност и обществен ред.
Полицейски инспектор разкри пред бъдещите полицаи историята, устройството и различните видове огнестрелни оръжия и им показа помощните средства, с които боравят служителите на реда. След това децата посетиха помещенията за временно задържане и оперативната дежурна част, където научиха как работи системата за спешни повиквания – тел. 112. В научно-техническата лаборатория експерти демонстрираха пред малките си "колеги" техники за обработка на местопроизшествие и снемане на дактилоскопни следи.
След инструктаж за безопасност децата имаха възможност да изпробват мерника си с малокалибрено оръжие в закритото стрелбище на областната дирекция.
Проектът Детска полицейска академия в Силистренска област през тази година се реализира предимно в малките населени места. Целта е повишаване на сигурността и преодоляване на изолацията на децата, които живеят там.

Facebook коментари