Понеделник, 17 Юни 2024 г.

112 пъти е влизала в акция Гражданска защита-Силистра отначалото на годината (видео)

Заместник областният управител Денка Михайлова се увери лично днес (16.07.2010 г.) във възможностите на екипите и техниката на "Гражданска защита", използвани при аварийни ситуации.
Демонстрациите в организирания "Ден на отворени врати", са по повод предстоящия, на 18 юли професионален празник на служителите от "Гражданска защита".
На централния площад "Свобода" в Силистра, Заместник областният управител наблюдава възстановка на действия в замърсена с химически вещества среда. "Екипировката гарантира защитеността на екипа, тъй като се използва херметичен костюм, снабден с въздушно-дихателен апарат, увери инж. Денко Вълев – в.и.д началник на Областно управление "Гражданска защита–Силистра. В обособена площадка бяха "обработени" (обеззаразени) участниците в акцията - хора и автомобили.
Служителите на "Гражданска защита" демонстрираха и възможностите на въздушна възглавница, с чиято помощ без усилия бе повдигнат автомобил, на къртач, на ножица резач-разпъвач, използвана често при тежки катастрофи, при течове и дори -при изтегляне на превозни средства.
"Техническата обезпеченост в много случаи има решаваща роля в провеждането на спасителни и неотложно-възстановителни работи при катастрофи, бедствия, промишлени аварии", коментира инж. Вълев. Той уточни, че екипи и техника на силистренското управление участват в преодоляване на бедствени и аварийни ситуации и в други части на страната. Един от примерите е наводнението в разградското село Цар Калоян.
Заместник областният управител Денка Михайлова приветства днешната проява, тъй като според нея хората, които разчитат на помощта на Гражданска защита" имат възможността отблизо да се запознаят с дейността й. "Когато сме информирани, можем като граждани да съдействаме и да помагаме, без да създаваме опасност за аварийните екипи и за самите себе си", допълни Денка Михайлова.
Във видеото към новината можете да видите в акция ножицата резач-разпъвач, използвана често при тежки катастрофи

Facebook коментари