Вторник, 11 Август 2020 г.

Полицейската хроника в Силистренско за периода 30 април - 7 май

През изминатото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Силистра, са регистрирани следните произшествия:

Силистра
Двама са заловени с наркотици на 1 май в Силистра. При полицейска проверка на лек автомобил БМВ у водача Б.Р. (24 г.) било намерено пакетче с 1.2 грама канабис, а у спътника му Е.М. (18 г.) 1.8 грама метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.
Мотофреза е открадната от частен имот в село Ламбриново. Престъплението е извършено чрез взломяване на катинар в периода 1-2 май. Образувано е досъдебно производство.

Тутракан
52-годишният М.Г. е заловен след извършена кражба. На 4 май около 13.50 часа мъжът откраднал 11 чамови дъски от склад на територията на Тутракан. По случая се извършва проверка.

Дулово
Водач в нетрезво състояние е установен в Дулово на 5 май около 03 часа. Д.М. (35 г.) бил засечен да управлява "Мерцедес" по ул. "Шуменско шосе" с 2.37 промила алкохолно съдържание, отчетени с дрегер. Срещу него е започнато бързо производство.

Пожарна безопасност и защита на населението
Два пожара с материални щети са възникнали през почивните и празнични дни на територията на Силистренска област. На 2 май в Тутракан са изгорели около 5 кв. м дървена дограма на общинска сграда вследствие на неправилна работа с нагревателен уред.
60 кв.м покрив , битова техника и мебели са унищожени при пожар в къща в село Любен на 3 май около 02.30 часа. Причината за произшествието се изяснява. Пожарът е потушен от екип на силистренската противопожарна служба.

Информацията е предоставена от ОДМВР - Силистра.

Facebook коментари