Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Завърши турнира "League of Legends" в ПГМТ "Владимир Комаров"

На 15.04.2014 година, час преди обявеното начало, зала 205 на "механото" беше препълнена. Повече от 80 участници, ентусиасти и зрители събра първото състезание по електронни спортове, провеждащо се в ПГМТ "Владимир Комаров", град Силистра. То е посветено на Деня на космонавтиката – 12 април и Деня на радиото – 7 май.
Приветствие към участниците и гостите поднесе инж. П. Георгиева, която изрази подкрепата на училищното ръководство към подобни турнири и изрази задоволство от все по-голямата популярност, която те набират. Турнирът е организиран по предложение на учениците от гимназията и в него участват 20 състезатели, разпределени в 4 отбора. Отборите са от по 5 човека и мерят сили на принципа на директни елиминации. Предишните състезания бяха между ученици от 9 до 12 клас, а сега поканихме и нашите малки приятели от основните училища на Силистра.
След първия теглен жребий в директен сблъсък се съревноваваха отборите на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и СОУ "Н.Й. Вапцаров". След поредица от "сражения" победител стана отборът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".
Втората среща беше между отборите на ОУ "Иван Вазов" и ОУ "Отец Паисий" . Двубоят завърши с победа на учениците от ОУ "Отец Паисий". Победителите получиха възможност да играят на следващия турнир за излъчване на шампион.
На 16.04. 2014 година стартира финалният двубой. Явно и двата отбора бяха обсъждали стратегията си, защото състезателите играеха с много хъс и желание за победа. Ние, зрителите, се насладихме на една великолепна игра . Геймърите на ОУ "Отец Паисий" успяха първи да разрушат противниковата база и заслужено станаха шампиони в турнира.
Победителите бяха наградени от организаторите. Всички участници получиха сертификат за принос към развитието на електронните спортове в град Силистра.
При закриване на турнира учениците споделиха,че искат да се сложи традиция с организирането на подобни състезания.
Ръководството на ПГМТ "Владимир Комаров" увери състезателите , че подкрепя усилията на силистренските ученици за популяризиране на електронните спортове и разрастването на геймърската общност в нашия град.

Facebook коментари