Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Домашна лаборатория за производство на метамфетамин е разкрита при операция на служители на ОДМВР - Силистра

Операцията по пресичане на производството на наркотични вещества е проведена вчера от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Силистра под надзора на Окръжната прокуратура. В хода на процесуалните действия е извършено претърсване на тавански помещения на жилищен блок в областния град, където са открити 108,3 грама бяло кристално вещество, идентифицирано като метамфетамин с полеви наркотест. Намерени са и 0,7 грама канабис. На адреса полицаите се натъкнали на химически субстанции – толуол, фосфорна киселина, натриева основа, хидрохлорид и др., характерни за производство на метамфетамин. Открити са още колба, термометри, електронна везна, пластмасови фунии, гумени ръкавици, газова бутилка и професионална предпазна маска с филтър, за които се смята, че са използвани в производствения процес. В три пластмасови туби е намерено кафеникаво пихтиесто вещество с общо тегло 2,76 кг, което реагирало на амфетамин при наркопробата. На този етап на разследването се смята, че веществото е суровина за производството на дрогата.

В момента на пристигането на полицейските служители на адреса са заварени четирима мъже - К.Д. (25 г.), Х.Д. (40 г.), Д.Н. (36 г.), В.В. (26 г.), и 16-годишен младеж. Трима от тях са криминално проявени, единият с условна присъда за притежание на наркотици. При извършване на личен обиск у единия от мъжете – В.В., са намерени 1,4 грама метамфетамин.

Четиримата мъже и младежът са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

Facebook коментари