Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Полицейската хроника в Силистренско за периода 28-31 март

През изминатото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Силистра, са регистрирани следните произшествия:

Тутракан
Неустановено количество трансформаторно масло е откраднато от помпена станция в района на село Белица. Престъплението е извършено в периода 25-28 март чрез взломяване. Образувано е досъдебно производство.
ПТП
52-годишен таксиметров шофьор е пострадал при пътен инцидент в събота около 14.30 часа на кръстовището на бул. "Македония" и ул. "Плевен" в Силистра. Той бил зад волана на лек автомобил "Деу Матиз" и след като отнел предимство на "Опел Вектра" двете коли се ударили. Пострадалият е приет за болнично лечение с фрактура на ключица. По случая е образувано досъдебно производство.
Отнето предимство е причина и за друго пътнотранспортно произшествие, станало в неделя около 09.30 часа на кръстовището между улиците "Филип Тотю" и "Петър Мутафчиев" в Силистра. При управление на лек автомобил "Форд" 40-годишният Р.С. отнел предимство на "Фолксваген" и се ударил в него. При удара е получил контузия на гръбначен прешлен и комоцио. Настанен е за лечение в болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство.
Пожарна безопасност и защита на населението
Селскостопанска постройка се е запалила при извършване на огневи работи в Главиница в събота около 17 часа. Изгорели 50 кв.м покрив, 60 бали фураж и 25 празни пчелни кошера. Пожарът е потушен от екип на местния Противопожарен участък.
Още осем пожара са потушили огнеборците през почивните дни, повечето в сухи треви и храсти. Няма материални загуби. Спасени са 100 дка гора край село Айдемир и 5 вили край Силистра.

Информацията е предоставена от ОДМВР - Силистра.

Facebook коментари