Сряда, 29 Ноември 2023 г.

ОУ "Христо Смирненски" участва в състезанието Spelling Bee

На 13. 03. 2014 г. за първа година се проведе училищен кръг на състезанието Spelling Bee в Основно училище "Христо Смирненски"- гр. Дулово. Училището е първи и единствен участник в състезанието в община Дулово. В надпреварата участваха 28 деца от V до VII клас, които се състезаваха в 12 кръга.

Енис Али Алекбер се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 13. 03. 2014 г. В ОУ "Христо Смирненски"- гр. Дулово, обл. Силистра. Енис Али Алекбер спелува правилно думата PRONUNCIATION и победи Юнзюле Ахмед Ахмед, която се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април в гр. Русе. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г.

Целта на състезанието е да се повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпуса на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ "Кузман Шапкарев", гр. Благоевград.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България", Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Facebook коментари