Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

ПЗГ "Друджа" се проведе национален конкурс "По пътя на шейх Бедреддин"

На 12.03.2014г. в новия мултимедиен кабинет на ПЗГ "Добруджа" бе проведено вълнуващо тържество. На него бяха отчетени резултатите от 17 Национална викторина-конкурс "По пътя на шейх Бедреддин" организирано от КПД "Родно Лудогорие" и МОН. Този конкурс е национален и е включен в календара на МОН за извънкласни дейности. Учениците от ПЗГ се представиха достойно и завоюваха призови места. В раздела за есе, втора възрастова група Хюсеин Хамид от 12 клас се класира на първо място. На първо място е и Мариян Манолов от 10 клас в раздела за стихотворение. Второ място получи Йордан Георгиев от 10 клас за изработената презентация "Идеите на Бедреддин през призмата на съвременния и модерен свят". Ученикът Димитър Йорданов от 10 клас е с поощрителна награда в раздела за рисунки. Наградите бяха връчени от Нурай Неждет - ст. експерт в Община Силистра, Иван Колев – председател на КПД "Родно Лудогорие" за област Силистра и Керанка Ангелова – секретар на дружеството.
Гостите изразиха своята благодарност на всички участници и наградени ученици и им пожелаха да се представят още по-достойно на следващия Национален конкурс посветен на 29-я поход "По стъпките на четата на Таньо Стоянов".
В края на месец Март ПЗГ "Добруджа" ще бъде домакин на Регионален етап за Северна България на Националното състезание "Млад фермер". Ще се състезават 23 отбора в три направления – животновъдство, растениевъдство и механизация на селското стопанство.

Facebook коментари