Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Ученици от ПГМТ с участие в международен конкурс

За десета поредна година Международната комисия за опазване на река Дунав и Институтът по Глобално партньорство по водите за Централна и Източна Европа проведе конкурс, посветен на Деня на Дунав – 29 юни. Предизвикателството Danube Art Master е за всички на възраст между 6 и 16 години, които имат отношение към опазването на реките, техните водни обекти и обитатели. Тази година, освен традиционното мото "Бъди активен, защити реките!", организаторите отправят още един призив към участниците - "Бъди активен, защити есетровите риби". Това са и двете теми, които трябва вдъхновяват младите ученици да споделят своето виждане за опазването на река Дунав, речните екосистеми и свързаното с тях биоразнообразие.

За поредна година амбициозната надпреварата обединява деца и младежи от 14 държави в региона. Разнообразието от творби, които се конкурират в състезанието през изминалите години са отражение на богатството и красотата на Дунавския басейн.

В конкурса взеха участие учениците - Александър Александров, Любослав Лечев, Галин Руменов, Гален Атанасов, Дамян Петров от 9б клас и Сашко Илиев от 10а клас от Професионална гимназия по механотехника " Владимир Комаров" в град Силистра.Те изработиха оригинални предмети от отпадъчни материали от р. Дунав, за което получиха грамоти за участието си. Ръководител на проекта беше г-жа Христина Димитрова.

Facebook коментари