Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Третокласници от СОУ "Васил Левски" в гр. Дулово проведоха празник-парад на схемата "Училищен плод"

Преоблечени като плодове, третокласници от СОУ "Васил Левски" в гр. Дулово, област Силистра, проведоха празник-парад на схемата "Училищен плод", съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Училището участва в нея за втора година. В костюми на ябълка, круша, грозде, ананас, банан и ягода те пяха и танцуваха в кабинета по музика, а DJ беше техен съученик от III-"б" клас.

Второкласниците в училището участваха във Вечер на ябълката под надслов "Който има ябълки вкъщи, доктор не му трябва". Там учениците разузнаваха ябълката, разделени на различни групи: първа група изучи нейната история, втора – нейните сортове, трета – витамините и минералите й, а четвърта — как да я използва. Най-вкусната, пета група, потърси кулинарни рецепти. Учители и родители в ролята на комисия подбраха най-интересното от това проучване, а вечерта продължи с "Приказка за здравето", която децата показаха, както и с песни, стихове, танци и ябълкови сладкиши, приготвени от родителите.

Посланията на двете събития напълно отговаряха на основната цел на схема "Училищен плод", която ДФ "Земеделие" прилага – да научи децата, че когато консумират плодове и зеленчуци са по-здрави, бодри, весели, красиви и умни. На Парада на плодовете бе засегната и темата за опазването на околната среда и отглеждането на плодовете. Част от третокласниците рецитираха свои стихчета и гатанки за плодовете.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари