Сряда, 17 Юли 2024 г.

Ръка за ръка с децата в нужда

Трите декември – Ден на хората с увреждания! Не само да си различен е изпитание, прието за духовно израстване, но и срещата ни с тях е проверка за достойнствата на душите ни.
За седма поредна година Ресурсният център в Силистра организира поредица от мероприятия на територията на областта, с които искаме да засвидетелстваме категоричния си ангаоимент, професионално и чисто човешко отношение към децата със специални образователни потребности.
Тази година благотворителният спектакъл е под наслов "Ръка за ръка с децата в нужда" и неговата реализация е възможна с подкрепата на театрална трупа към читалие "Доростол 1870", мажоретен състав и вокален състав при ОДК в Тутракан, както и на дарители, изразили съпричастност.
На 3 декември, паралелно с благотворителния спектакъл, в Тутракан ще бъде открита зала за рехабилитация на деца с увреждания, която е оборудвана със съвременни технологични средства и дидактичнти материали, осигуряващи доспътна и привлекателна среда за деца с двигателни исензорни увреждания. Средствата са осигурени основно от бюджета на Ресурсния център и със съдействието на община Тутрака
Следват спектакли за децата от Силистра на 4 декември в сградата на Драматичен театър "Сава Доброплодни", както и за децата от Дулово – на 5 декември в залата на местното читалище.
Изказваме благодарност на всички, които направиха организацията възможна!
Нека да покажем заедно, че за Теб, за Мен, за Нас хората са важни и споделяме заедно, че "Човек – това звучи гордо!".

Facebook коментари