Понеделник, 15 Август 2022 г.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов поздрави медалистите от Държавното първенство с малокалибрено оръжие

Д-р Юлиян Найденов приветства шампионите за успехите им с думите: "С малкото средства, с които разполагат клубовете, тази година спортните резултати са много сериозни."
Той връчи на младежите грамоти и финансова награда.
На срещата присъстваха треньорите Иванка Димитрова, Иван Касчийски и директорът на ОСУ "Дръстър" Петър Цветков.
Г-н Иван Касчийски, от своя страна, представи медалистите, разказа за спортното състезание с думите: "Благодарение на парите от Общината и съдействието на Кмета участваме в такива състезания. Много са проблемите, които стоят пред стрелците – липсата на подходяща зала, снаряжение и екипировка. Въпреки това, благодарим за съдействието чрез медалите, които носим."
С три шампионски титли, два сребърни медала и един бронз се завърнаха състезателите на спортен клуб "Снайпер 92" от Държавното първенство с малокалибрено оръжие, което се проведе на стрелбище "Гео Милев", в София, от 04 до 09 октомври 2013 година.
Състезателката от 10 клас на ОСУ "Дръстър", Теа Димитрова, се завърна с два златни медала. С 579 точки, тя е призьор в дисциплината пушка 60 изстрела, легнал 50м, девойки. Нейният резултат е сред трите най – високи постижения в първенството. В същата дисциплина, силистренските надежди завоюваха и сребърен медал с 575 точки - Гергана Иванова от ПГСУАУ се класира на второ място.
Вторият златен медал на Теа е в дисциплината 3x20 на 50 метра с малокалибрена пушка. Макар и оспорвано, нашето момиче победи с 1 точка състезателката от спортен клуб "Светкавица", Търговище.
В дисциплината 30+30 на 25 метра с пистолет при момчетата, златен медалист е Явор Петров от 9 клас на ОСУ "Дръстър". Даниел Петров, 10 клас от ОСУ "Дръстър", се завърна с бронзов медал в същата дисциплина, а четвърти се класира Николай Колев, 8 клас.
В същата дисциплина, старша възраст вицешампион на България стана Симеон Михайлов, 12 клас от ЕГ "Пейо Яворов".

Facebook коментари