Понеделник, 17 Януари 2022 г.

Чудотворна икона на Богородица посрещнаха в Силистра

Граждани и гости на Силистра посрещнаха Чудотворната икона на Пресвета Богородица. В навечерието на големия християнски празник Петровден, жители и гости на град Силистра посрещнаха Чудотворната икона на Пресвета Богородица, наречена "Черната Богородица" от град Несебър и светите мощи на Св. Андрей-Шогуна от град Сибиу от Румъния.

С литийно шествие Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, Доростолският митрополит Амвросий и духовници от страната и чужбина съпроводиха светините до катедралния храм "Св. Св. апостоли Петър и Павел", където бе отслужен и молебен за здраве и късмет.

На връх големия християнски празник Петровден – беше отслужена тържествената света литургия от Доростолския митрополит Амврсоий в катедралния храм "Св. Св. Апостоли Петър и Павел" в съслужение с гостите архиереи от Румъния, Украйна, Молдова, Полша, България и духовници от Доростолската епархия, страната и чужбина. В силистренската църква отслужиха водосвет за здраве и раздадоха курбан за всички присъстващи на празника.

Facebook коментари