Петък, 01 Юли 2022 г.

Арест за двама братя от Силистра, разследвани за отвличане

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Боян и на Кристиян Кулеви от Силистра, обвинени затова, че в съучастие с Костадин Костадинов отвлекли мъж от село Лъвино, Разградска област, съобщава "Дарик". Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. В началото на миналата седмица братята бяха задържани под стража с определение на Окръжен съд Силистра и привлечени като обвиняеми затова, че на 6 юни тази година в Исперих и в Дулово, в съучастие с Костадинов, отвлекли Ефрайим Вели от Лъвино.

Пострадалият мъж се жалвал в полицията веднага след като бил освободен в района на Дулово. Той разказал на органите на реда, че трима мъже, двама от които в полицейска униформа, го отвлекли от Исперих. Край Дулово започнали да го изнудват за пари, като му взели наличните 175 евро, 15 лева и мобилен телефон. В хода на първоначалните следствени действия пострадалият мъж разпознал братята Боян – на 23 години и 18-годишния Кристиян, а по-късно и Костадинов, който бил действащ служител от ОД МВР Силистра.

Престъплението не само е тежко по смисъла на закона, но към него има висока обществена нетърпимост, припомни прокуратурата. По делото има доказателства, че близък на един от обвиняемите лица е правил опит да въздейства на майката на пострадалия мъж, за да оттегли показанията, дадени пред следствените органи. Това обстоятелство дава основание и на този съд да направи извода, че ако са на свобода както Боян, така и брат му Кристиян може да извършат друго престъпление. Определенията на Варненския апелативен съд не подлежат на обжалване.

Facebook коментари