Понеделник, 24 Февруари 2020 г.

Може да сме бедни, но не и безкултурни

Силистра отново става фестивален град, напук на кризата и в дните за жътва, когато прибираме реколтата, за да го има...хляба на трапезата и в следващата зима. Време е за танци, забава и добро настроение, вписано в горещото лято. При това – насред центъра на Силистра. Стартира 16-то издание на едно от най-обичаните културни събития – Международният детски танцов фестивал "Утрешният мир започва с днешното приятелство". За пръв път всички негови изяви са на открита сцена на пл. "Свобода". В продължение на 4 дни началото е все в 19 часа. Дефилето е на 6 юли с участието на всички състави, представители на България –Ансамблите "Добруджа" и "Ритъм", както и балет "Б-2" от Силистра, и варненският състав "Мелъди", участник в тв-шоуто "България – търси таланти".
В продължение на два фестивални концерта – на 7 и 8 юли, ще видим най-интересното от танцовото изкуство на страни като Германия, Грузия, Украйна и Румъния. На 9 юли е заключителният концерт, когато след сприятеляването си във фестивалните дни, децата демонстрират наученото в дефилето по танци в Дървения град и в останалите свои игри, както и във Фестивалния клуб срещу Дунавската градина. В програмата на фестивала има и традиционна среща с кмета на община Силистра инж. Иво Андонов – патрон на фестивала.
Е.ОН – България е основният спонсор на фестивала. Заедно с него принос да чуем химна на фестивала "Питат ли ме дей зората" имат фирмите "Хром" и "Силома". Община Силистра е организатор на проявата, благодарение на която казваме, че Силистра е фестивален град. Защото е домакин на няколко престижни прояви, сред които още са Съборът на хоровете от крайдунавските градове, фестивалът "Дунавски спомени", конкурсът "Звезди над Дунав" и др.

Йордан Георгиев

Facebook коментари