Петък, 01 Март 2024 г.

Стефан Господинов: Желая ви крепко здраве и благословени великденски празници!

"Всякога благославяйки Господа, нека възпяваме Неговото Възкресение, защото Той, като претърпя разпятие, със смърт смъртта разруши." (Из Пасхалните часове)
Днес православната църква чества най-светлия християнски празник – Великден, символ на победата на доброто над злото и на победата на живота над смъртта. Усещането за Великден не приключва с деня, то е и предвестник на идващата пролет, символ на ново начало.
С Възкресението Господно, любовта и светлината отново се възкресяват по земята. В дни като този ние отново изпитваме своята вяра. Апостол Петър, който следвал неотделно Спасителя до деня на Възнесението Му, преди залавянето на Спасителя три пъти се отрекъл от Христа по време на съда и после горчиво се разкаял. Заради това днес празнуваме не само Възкресението на Христос, но и устойчивостта на нашата вяра, надежда, милост и любов към ближния.
Скъпи силистренци,
Нека имаме повече добрина в сърцето, вяра в душата и воля за добри дела! Нека бъдем силни и чисти в помислите и в простъпките си! Нека не губим никога своята светла надежда, нека не губим никога своята свята вяра, тъй като те идват от Господ!
Желая ви крепко здраве и благословени великденски празници!
Нека светлината на Неговото Възкресение озари живота ни! Защото "В Него имаше живот и животът беше светлината на човеците" (Йоан 1:4)
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Facebook коментари