Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Представители на ГЕРБ с дарения за болградската гимназия "Георги Сава Раковски"

Стефан Господинов – областен координатор на ПП ГЕРБ – Силистра и кандидат за депутат от 20 силистренски МИР, изпрати поздравителен адрес на Болградската гимназия "Георги Сава Раковски", по случай 155-годишнината от основаването й.

Чрез групата за автентичен фолклор "Межденски славеи" от с. Межден, Дуловска община, които отпътуваха за участие в тържествата в Украйна, по покана на на Българския център в град Болград, Стефан Господинов дари на библиотеката и възпитаниците на Болградската гимназия най-новите издания на правописния и тълковния речник на българския език, богато илюстрирана книга за древната история на България и 100 екземпляра на "Исторїѧ славѣноболгарска". Той изпрати и 15 български флага – символът на държавността и духа на българския народ.
В приветствието си, Стефан Господинов подчертава непреходния родолюбив и духовен смисъл, който има Болградската гимназия в историята на България, като първата българска гимназия от Възраждането: "Вашата гимназия е духовен храм на българщината и родолюбивия дух, доказал своята зрялост, мъдрост и постоянство в развитието на българския език и словесност."
Той изрази увереността си, че успехите на гимназията са начертали пътя на много поколения подрастващи и са им помогнали да изградят своите представи за родолюбие, за добро и лошо, за честност и безчестие. Стефан Господинов пожела на учителската колегия, учениците и родителите на възпитаниците на гимназията нови успехи по пътя на творчеството и знанието.
Пътуването на самодейците от с. Межден, Дуловско, се осъществи с финансовата подкрепа на ПП ГЕРБ – Дулово, в лицето на общинския председател на местната структура Тодор Тодоров и кандидатът за народен представител от ГЕРБ Алтимир Адамов.

Facebook коментари