Неделя, 23 Януари 2022 г.

Колона от ТИР-ове на ГКПП Силистра. Трафикът през последното денонощие се е увеличил многократно

Колона от тежкотоварни камиони се е образувала на граничния контролно-пропускателен пункт "Силистра" заради пренасочения трафик от Дунав мост. Само за последното денонощие през граничния пункт в Силистра са преминали близо 200 тира. По данни на митническите служители трафикът се е увеличил близо 6 пъти .Движението към Румъния се усложнява допълнително и заради високото ниво на река Дунав.

Очаква се ремонтът на Дунав мост да се проточи около месец, което означава, че увеличеният трафик на тежкотоварни камиони през граничния пункт в Силистра и през града ще продължи и в следващите дни.

Съдействието на два екипан на Пътна полиция бяха нужни, за да овладеят трафика през отсечката ГКПП Силистра, съобщава Красимира Радева, която е говорител на ОД МВР - Силистра, цитирана от Фокус.

Сериозни проблеми няма, а полицаите съблюдават за евентуални ситуации, които биха предшествали задръствания по бул. 7 септември в града.

Заради проблемите на Дунав мост при Русе е въведен пропускателен режим от вчера по маршрута път ІІ-21 "Русе - Силистра" - обходен път, кръстовище между път ІІІ-215-ІІІ-213-градска част ул. "Велико Търново", ул. "7-ми септември" - митница.

Facebook коментари