Събота, 13 Юли 2024 г.

Гласуваха бюджета на община Силистра за 2013г.

Със седемнадесет гласа "ЗА" силистренските старейшини приеха бюджета на общината за 2013г. Финансовата рамка възлиза на 31 172 482 лв.
Приходите от държавен характер са в размер на 17 033 075 лв., а собствените приходи на общината - 14 139 407 лв.
Както и преди месец представителите на опозицията отново гласуваха "Против". Според тях бюджета е нереално завишен в приходната си част и ще доведе до задълбочаване на дефицита в местната хазна.
Златка Радушева от БСП заяви, че приемането е резултат единствено на това, че в залата присъстваха 17 общински съветници от мнозинството.
Според Александър Сабанов от "Гражданско единство" не повече от 30 процента от гласувалите положително съветници са прочели бюджета и са разбрали за какво наистина става въпрос. "Просто по партийна линия им се нарежда да гласуват със зеленото копче и това е ", каза още той. Сабанов допълни, че залегналото в бюджета увеличаване на приходите с близо 3 млн. е нереално и неминуемо ще доведе до дефицит.
В отговор директорът на дирекция "Финанси" в общината Мирослав Калинов определи бюджета като: "Единствения реален бюджет, който можеше да бъде приет". Според него през изминалия месец, в общинска администрация не е постъпило нито едно предложение нито от граждани нито от общински съветници за промяна на финансовата рамка.
Калинов увери че увеличената приходна част в бюджета няма да е за сметка на повишаване на местните данъци и такси за силистренци.

Facebook коментари