Понеделник, 15 Юли 2024 г.

За поредна година община Силистра ще участва в "Часът на Земята"

На 23 март, 2013 година общината ще се включи с поредица от прояви в глобалната инициатива на WWF - Часът на Земята. В знак на съпричастност, всички желаещи ще изгасят осветлението за един час – от 20:30 до 21:30 часа.
За втори път Часът на Земята ще работи с платформата "Аз правя, ти действаш". Платформата ще бъде средство, чрез което гражданите ще могат да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса "Какво би направил ти, за да спасиш планетата?". Обещанията, които отправят хората са различни: да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.
Допълнителна информация за кампанията.
Началото е през 2007 г. когато WWF Австралия прикани жителите на Сидни да угасят осветлението за един час. Поради големия интерес и съпричастност, от 2008 г. нататък кампанията се провежда в световен мащаб и на годишен принцип. "Часът на Земята" стана една от най – сериозните световни инициативи, свързани с климатичните промени.
През 2013 г. посланици на инициативата за България отново ще бъдат музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов, финансистът Мартин Заимов, актьорът Юлиан Вергов

Facebook коментари