Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Сдружение ще възстановява религиозни храмове и обществено-значими обекти в Дуловско

В град Дулово и общината официално стартира дарителска кампания за набиране на средства за ремонта и възстановяването на православния храм "Свети Георги Победоносец" в центъра на града.Това съобщи Тодор Тодоров , председател на новоучреденото СНЦ "Опазване и ремонтна храмове и обществено-значими обекти –Дулово". Сдружението е учредено по идея на учредения в началото на месец януари в град Дулово Инициативен комитет от общественици сред които са кметът на общината д-р Юксел Ахмед , депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов , зам. областният управител Алтимир Адамов и общинският координатор на ГЕРБ Дулово Тодор Тодоров. Идеята за създаването на Сдружението с цел организирането на дарителски кампании за опазване и реставрация на храмове и обществено-значими обекти в община Дулово , се заражда още през 2011 година , когато по време на предизборната кампания на д-р Юксел Ахмед , ПП ГЕРБ дарява 2000 лева за реконструкцията на старата джамия в село Вокил и по 500 лева за двете джамии в село Паисиево.
Днес Сдружението , чието име съвпада напълно с идеалната цел на неговите учредители е вече факт, а първият обект , който предстои да бъде отремонтиран православния храм "Свети Георги Победоносец " в Дулово, който се нуждае от подмяна на покрива , реновиране на фасадата и вероятно от нова иконопис , уточни Тодор Тодоров. Официално първата дарителска кампания , ще приключи на трети март , а необходимите средства за ремонта са в размер на над 150 хиляди лв .
През тази година в програмата на Сдружението е включена и още една кампания : За набиране на средства за ремонт и реконструкция на стадиона в град Дулово , уточни Тодор Тодоров.В дългосрочен план Сдружението ще реализира и кампании за реставрацията на православния храм в село Секулово и обществени обекти в общината.

За целите на стартиралата кампания е разкрита дарителска сметка в " ПЪРВА

ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА " - АД
BIC : FINVBGSF IBAN : BG 97 FINV 9150 1215 7845 46 БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА !

Facebook коментари