Неделя, 03 Юли 2022 г.

Aтелие "Вълшебни сурвачки" отвори врати в Силистра

За единадесети път ателие "Вълшебни сурвачки" събра сръчните ръчички на град Силистра. Организатори на тазгодишното издание са дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Силистра, Обединен детски комплекс и Общински съвет по наркотични вещества.
Сградата на Общинския съвет бе домакин на ателието, което има за цел да съхрани културно – историческото наследство и обичаите на българите. Д-р Мария Димитрова, председател на Общинския съвет, откри ателието и изрази своето голямо удоволствие от присъствието на малчуганите.
Зам. –кметът Денка Михайлова и малката Никол от балет "Лиденс" закачиха коледната звезда с пожелание за успешна и щастлива 2013 година.
Децата от клубовете по изобразително изкуство в Обединен детски комплекс, малките участници от 2А клас на СОУ "Н.Й.Вапцаров", 2В клас на ОУ "Кирил и Методий", "Работилничка за вълшебства – Доби и приятели" украсяваха сурвакнички и изработваха картички и традиционна българска украса за Коледа. Гевречета, сухи чушки и листа, дрянови пръчки – това бяха материалите в сръчните ръце на малките майстори.
Специални участници във "Вълшебни сурвачки" бяха НЧ "Христо Ботев" – с. Българка и кметът на селото Тодор Маринов. Те подредиха коледна софра и разказаха каква е традицията, когато се чества Бъдни вечер, Коледа и Сурваки по нашия край.
Всички изработки ще останат в сградата на Общински съвет. Желаещите могат да разгледат изложбата до 20 декември 2012 г.

Facebook коментари