Неделя, 28 Май 2023 г.

МГЕРБ-Силистра организира среща с представители на Североизточна България по проблемите на младите хора в областта на заетостта

Семинар- дискусия на тема "Европейски програми за развитие на младите хора" се проведе в края на миналата седмица в Силистра. Тя бе инициирана от МГЕРБ- Силистра. Ивелин Неделчев – областен координатор на младежката структура в Силистренско уточни, че лектори в дискусията са били представители на Дирекция "Бюро по труда" - Силистра и Държавен фонд "Земеделие", Областна дирекция- Силистра.
Младите хора от шест области – Варна, Русе, Шумен, Търговище, Добрич и Силистра са се запознали с различни национални и европейски програми насърчаващи младежи – в областта на стартиране на кариерното развитие и в областта на земеделието. Присъствалите са изразили единодушно мнението си, че подобни срещи следва да се провеждат по-често. Поради тази причина, е била споделена идеята, инициативата на МГЕРБ-Силистра де се превърне в национална и в началото на следващата година да се проведе с представители от цялата страна.

Facebook коментари