Вторник, 11 Август 2020 г.

Биорезонансната терапия вече е достъпна и за силистренци

Жителите на Силистра вече имат достъп до един от най-модерните методи за лечение, известен като биорезонансна терапия, съобщава БНТ. В Европа методът успешно се прилага от години. У нас засега кабинети по биорезонансна терапия има само в по-големите градове, а вече и в Силистра.
Според д-р Снежана Петрова тази терапия е подходяща за широк кръг заболявания, но особено е ефикасна при различни болкови синдроми - болки на главата, на гръбначен стълб, на ставите, храносмилателния апарат, пикочо-половата система, някои нервни разстройства от рода на нервно-вегетативните дистонии, разстройства на съня, депресивни синдроми, списъкът е доста широк.
Чрез измерване на електрическите параметри в определени акопунктурни точки по ръцете и краката, с доста висока достоверност може да се установи функционалното състояние на организма, да се открие конкретно заболяване, патологични процеси в ранен стадий или предразположеност към дадена болест. Биорезонансният метод успешно допълва класическата медицина и дава много добри резултати, особено при хроничните заболявания.
За разлика от други европейски държави, у нас биорезонасната терапия не се финансира от здравната каса.

Facebook коментари