Събота, 22 Януари 2022 г.

Силистренската езикова гимназия открива учебната година в Дунавския парк , заради недовършен ремонт

Ученици и учители в Силистра ще посрещнат първия учебен ден в паркове и градини, поради невъзможност за провеждане на учебен процес. Броени часове преди първия школски звънец, Езиковата гимназия в Силистра е все още строителна площадка. Поради забавяне на строителните дейности от страна на фирмата-изпълнител с повече от 10 дни, провеждането на учебни занятия в сградата на практика се оказва невъзможно.

Според техническият ръководител на софийската фирма изпълнител на ремонтите Иван Гочев , това закъснение е нормално , и работата по топлоизолацията на фасадата няма да попречи на учебния процес.
Не такова е мнението на ръководството на Община Силистра. Според Денка Михайлова , зам. кмет "Образование и хуманитарни дейности" вече е създадена организация за осигуряване на учебни помещения за учениците от гимназията в съседно училище, заради осигуряване на тяхната безопасност. Неспазените срокове по проекта пък ще бъдат санкционирани от възложителя съгласно договора.
От ръководството на община Силистра уверяват , че във всички учебни заведения учебната година ще започни нормално , въпреки , че в 2/3 от училищата ремонтите предстоят през октомври и ноември.

Facebook коментари