Събота, 25 Май 2024 г.

Криминалисти от Силистра задържаха петима души в момент на кражба на телекомуникационни кабели

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при РУ "Полиция" – Силистра тази нощ задържаха петима мъже в момент на кражба на телекомуникационни кабели в района на алфатарското село Кутловица. Арестите са резултат от предварителна работа и оперативно-издирвателни действия, след като посегателствата в района зачестили.
Така малко след полунощ на 4 август криминалистите заловили в момент на кражба Г.Д. (34 г.), Т.Т. (23 г.), Р.И. (24 г.), П.П. (38 г.) от Игнатиево и А.С. (47 г.) от Девня, Варненска област. Шестият член на групата – О.М. (43 г.) успял да избяга и да се укрие, но са предприети действия за неговото издирване.
До задържането им мъжете прокопали около 15 метра по трасето, прерязали кабелите и ги подготвили за изтегляне. Иззети са лопати, ножовки и други инструменти, използвани от тях. Те се придвижвали с два автомобила – "Опел" и "Фолксваген", скрити в слънчогледова нива.
В хода на последвалите процесуални действия криминалистите установили, че групата е действала в съучастие с други четирима мъже от силистренското село Средище. Още в ранните часове днес тяхната самоличност е установена и са приведени в полицейския арест. Това са М.Ш. (47 г.), А.К. (35 г.), З.С. (30 г.) и Ю.К. (37 г.).
В процес на изясняване е съпричастността на задържаните към извършените в района други кражби на захранващи кабели, както и на пунктовете, в които е предавано откраднатото.
С изключение на двама, останалите мъже от групата имат предишни криминални прояви, някои и ефективни присъди предимно за кражби. Всички са задържани за 24 часа.
Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Facebook коментари