Неделя, 26 Март 2023 г.

"Фирмите на Гюнай Сефер често печелеха обществените поръчки в Дулово и неговата дума тежеше пред кмета."

Това заяви вчера Юксел Исмаил, зам.-кмет на община Дулово, пред Софийския градски съд по делото срещу депутатите от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков.
Двамата са обвинени, че са придобили 374 хил. лв. по проект за изграждане на 7,3-километрова отсечка четвъртокласен път между с. Окорш и главния път Силистра-Шумен в Дулово. Табаков, който при реализирането на проекта е бил кмет на общината от ДПС, сключва договор с фирмата на Сефер "Булмекс" за изграждане на 3,12 км път за сумата от 1,2 млн. лв. Тя е била предвидена за първоначалната дължина на отсечката от над 7 км.
Севагадин Вейсал, който е бил технически ръководител на строежа, потвърди пред съда, че е запознат със схеми за двойно счетоводство и надписване на фактури за материали и извършена дейност.
Според Вейсал често били изписвани фактури за поръчка на материали, които реално никога не са използвани в изграждането на пътя. Също така са били надписвани часове работа. Дейност, която не е била извършвана, е записвана в документацията като приключила.
Това сочат и документите на подизпълнителя - "Пътстроймонтаж", които са декларирали много по-малко свършена работа в сравнение с отчетите на "Булмекс".

Facebook коментари