Сряда, 08 Декември 2021 г.

За броени часове силистренски криминалисти разкриха убийството в кв. Карото

Разкрити са извършителите на убийството на 40-годишната жена, чието тяло бе открито със следи от насилие вчера в дома й в село Калипетрово. Подробности по случая изнесоха днес на пресконференция началникът на РУ "Полиция"-Силистра гл.инспектор Митко Димитров и гл.инспектор Пешо Петров, ръководител на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР-Силистра.
Работата по случая е започнала непосредствено след получаването на сигнала в 5.36 часа вчера, разказа гл.инспектор Митко Димитров. След като дежурната оперативно-следствена група установила данни за престъпление, незабавно били мобилизирани служители от оперативните и охранителните звена и разследващи полицаи за разплитането на престъплението.
Няколко работни хипотези издигнали криминалистите, за чиято проверка били сформирани отделни екипи. Основната от тях се концентрирала върху факта, че приживе убитата търгувала на дребно с незаконни цигари, разкри началникът на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" гл.инспектор Пешо Петров. По думите му именно при проверката на тази версия криминалистите се насочват към двама мъже – М.Г. (18 г.) и М.И. (25 г.), криминално проявени, известни като извършители на домови кражби. Скоро след изясняване на алибито им за въпросната вечер, полицаите достигнали до веществени доказателства и свидетели по случая, уличаващи двамата мъже.
Гл. инспектор Петров разказа, че след предварителен сговор между 3 и 5 часа на 1 юли двамата мъже успели да проникнат по ненасилствен начин в дома на 40-годишната жена. Първоначалното им намерение било извършване на грабеж, който обаче завършил с убийство. Има установени вещи, които са предмет на престъплението, каза още той, но процесуално-следствените действия по събиране на доказателства по случая продължават.
М.Г. и М.И. са задържани за 24 часа, като днес предстои мярката им за неотклонение да бъда продължена до 72 часа. Срещу единия от тях вече е повдигнато обвинение, като се очаква днес обвинение да получи и вторият заподозрян. По случая е образувано е досъдебно производство.

Facebook коментари