Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Форум спектакъл на млади таланти от Силистра търси решения на проблема с агресията

За първи път в Силистра ще бъде представен форум-спектакълът "Час по междучасие", като вид иновативна театрална практика. Характерното при него е, че сценарият бива писан от самите актьори, които представят проблем в неразрешена форма, и с помощта на публиката се търсят различни решения. В арт заниманията по форум – тетър участваха 30 младежи от ПГСУАУ "Атанас Буров" и Дом за деца "Димчо Дебелянов". "През изтеклите месеци успяхме да обединим чрез изкуството младежи от различни социални групи в т. ч и младежи лишени от родителски грижи, които чрез театъра подобриха общуването по между си, станаха по-толерантни, успяха да говорят за проблемите, да се противопотавят на агресията и сами да търсят решения. " - споделят от екипа по проекта.
От началото на година, когато стартира проекта, до момента са проведени 60 арт – занимания по фотрум – театър в двете групи, бе съдаден сайт www.hand-by-hand.net представящ работата на групите, проекта и финансиращата организация и бе направен спектакъл поставящ проблема с агресията, толерантността и себеуважението.
Премиерата на "Час по междучасие" е на 27 юни 2012 г. от 17.30 ч. с вход свободен, на сцената на Кукления театър в Силистра, като финална проява на проекта "Ръка за ръка" реализиран от сдружение "Новите Млади" в Силистра и финансиран от Фондация "Работилница за граждански инициативи".

Facebook коментари